Olika föreställningar

Konsumentföreningen Stockholm har sponsrat med 1000-tals teater- & konsertbiljetter till sjukhuspersonal, med flera. De har också alltid ställt upp generöst, både med sitt engagemang och med ”gåvor” av olika slag till samtliga Pippi-dagar, och det är många.

Djurgården Hockey IF och Djurgården Fotboll har skänkt 1000-tals matchbiljetter till barn, föräldrar och personal och hälsat på barnen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus många, många gånger. En och annan bordshockeyturnering har de hunnit med också.

Fd Glädjeverkstan, Clownmedicin, sjukhusclownerna hälsar på flera gånger i veckan och förgyller tillvaron för de sjuka barnen på vårdavdelningarna. Tack vare stöd från bland annat Stiftelsen Frimurare Barnhuset och Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

År 2006 delade Astrid Lindgrens Värld ut ett stipendium till Glädjeverkstan. Grattis!...och år 2012 delade Astrid Lindgrens Värld ut en gåva på 10.000 kr till Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus i samband med invigningen av Mattisborgen i Vimmerby.

Den 14 november år 2008 hade Glädjeverkstan 10-års jubileum. Det firade dem med ett hejdundrande tårtkalas i entrén på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, samma dag som Astrid Lindgren skulle ha fyllt 101 år.

Kungliga Operan har sponsrat med biljetter till Pippi Långstrump och Karlsson på Taket-föreställningen. Tack! Marie Lindqvist och Dragos Mihalchea från Kungliga Baletten som dansade på Skansens Stora scen på Pippi-dagen år 2005. Kungliga Operabaletten från "Nötknäpparen" har även uppträtt på Lekterapin Solna.

...och mycket mer