Övriga högtider

Stockholms Lucia
Enligt tradition har Stockholms Lucia kommit varje år fram till år 2008 till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna och lussat för barn, föräldrar och personal. Varmt tack ! Skansen och Stockholm City.

Och år 2008, 2009 och 2010 har vi haft äran att få besök av ett skönsjungande Luciatåg från Stockholms Musikklasser / Kungsholmens Gymnasium med Lucia, tärnor och stjärngossar. För att så många som möjligt ska få ta del av den vackra körsången går Luciatåget runt och hälsar på fyra vårdavdelningar för att förgylla tillvaron för de sjuka barnen, föräldrar, anhöriga och personal.

Ombyte förnöjer... År 2011 hade Lekterapin sitt egna personaltåg på Lekterapin. Vackert och stämningsfullt. År 2012 en annan kör, år 2013 en flickör från Adolf Fredriks Musikklasser, år 2014, 2015 och 2016 från andra skolor. Tack alla Lucior, tärnor och stjärngossar!

Lilla Julafton
Stiftelsen har varje år anordnat "Lilla Julafton" på Lekterapin på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna. Kristin Kaspersen och många andra kända personer har varit med och spridit glädje till barnen, sjungit och delat ut klappar. Självklart, har alla tomteluvor på sig!

Jul- och Påskfest
Tack! Scandic Sergel Plaza för alla påskfester som ni har arrangerat fem år i rad, för tusentals barn och föräldrar från Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Tack! Sheraton Stockholm för alla generösa julfester som ni har arrangerat på ert hotell för tusentals patienter, syskon och föräldrar under sju års tid.

Saltkråkan firade Pippi 70 år den 23 maj 2015 på Skansen

Saltkråkan arrangerade ett hejdundrande födelsedagskalas för Pippi Långstrump lördagen den 23 maj på Skansen. Stiftelsen var med och hade ett marknadsstånd på Bollnästorget som en bland många samarbetsparners till Saltkråkan, år 2016 och 2017 firade Saltkråkan Tjolahej Tjolahopp-dagen på Skansen i dagar två då också Stiftelsen var med som en samarbetspartner.