Verksamhetsåret 2020


 

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamhetsberättelse 2020

 

Stiftelsen fortsätter att sprida glädje och hopp bland alla små och stora patienter och deras närstående, samt vårdpersonal. Det tjugotredje verksamhetsåret har präglats av fortsatt hög aktivitet och engagemang för alla på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. 

 

Utöver alla former av samarbeten, sponsring och insatser med företag och organisationer som vi kunnat glädjas år under året, har också enskilda människor ställt upp för Stiftelsen och Astrid Lindgrens Barnsjukhus på ett enastående sätt. 

 

  

Viktiga händelser under 2020

Kunglig invigning av Astrid-skulptur

Den 8 oktober invigde Kronprinsessan Victoria, tillsammans med 8-åriga Maija vår fina Astrid-skulptur, som står utanför Barnbiblioteket på NKS.

I slutet av juni 2020 levererades samt installerades Astrid-skulpturen i brons på 600 kg med hjälp av proffsiga och varliga händer från Bergmans Konstgjuteri och TransArt.

Skulptör: Hertha Hillfon

Donator: Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Pippi Långstrump firar 75 år

I år var det Pippis 75-årsjubileum och hennes födelsedag firades den 21 maj då Micki Leksaker gav en drös med fina leksaker till Lek-väntrummen, samt många Pippi-presenter som delades ut till de inneliggande barnen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Tack till Astrid Lindgren AB, Ekolådan, GB Glacé, Konsumentföreningen Stockholm, Micki Leksaker, Salvequick, Thelins Konditori och alla ni andra som ställer upp!

  

Hurra för den 22e Pippidagen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus!

Den 14 juni firades den 22a Pippidagen på sjukhuset, men i år blev det på ett annorlunda vis med hänsyn till Corona-tider.

Pippi, Fröken Prysselius och Kling & Klang fick stanna hemma i Vimmerby, men självfallet arrangerades Pippidagen ändå genom att de kreativa Lekterapeuterna gick upp på vårdavdelningarna och delade ut saft, bullar, frukt och Pippi-glass. Årets nya Pippi-tröja kunde också köpas för en billig penning.

 

 

Skänk ett valfritt belopp till Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Skänk ett valfritt belopp till Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Plusgiro 7520-0
Bankgiro 5066-4077
IBAN-kontonummer:  SE9350000000052111005371 
Bic-kod/Swift: ESSESESS

När Du bidrar med en Minnes-, Gratulations-, Dop-, eller annan gåva till Stiftelsens Plusgiro eller Bankgiro är det viktigt att ni informerar Stiftelsen om följande:

Namn på den person som gåvan gäller, namn på bidragsgivare, samt adress till anhörig. Stiftelsen skickar ett Minnes- alt. Tackbrev till anhörig efter att gåvan har kommit Stiftelsen tillhanda.

Vi har Swish!

Nu kan du även bidra till Stiftelsens arbete för de sjuka barnen genom Swish-betalning. Swisha valfritt belopp till nummer:

123 290 95 62

eller scanna QR-koden nedan med din Swish-app. 

Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer