Tack Kronprinsessan Victoria, Stiftelsens kloka beskyddare sedan år 1998

"Jag är glad att vara beskyddare för Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Stiftelsen har barnens främsta i fokus och arbetar för att skapa en varm, positiv och välkomnande miljö. Något som alltid är viktigt men som betyder särskilt mycket för de barn och anhöriga som av olika skäl behöver vistas på sjukhus." 

- H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria, Stiftelsens beskyddare, har till vår stora glädje besökt Astrid Lindgrens Barnsjukhus flertalet gånger. Kronprinsessans engagemang genom att hälsa på de sjuka barnen- och ungdomarna, samt personal på sjukhuset har varit enormt uppskattat och värdefullt. 

Kronprinsessan har bland annat varit med och firat Pippidagen och senast den 8 oktober 2020 i samband med invigningen av den nya Astrid Lindgren-skulpturen i brons, skapad av Hertha Hillfon, som står vid Barnbiblioteket på Astrid Lindgrens Barnsjukhus NKS i Solna. 

Kungligt besök 2014 i samband med firandet av den 16:e Pippidagen. Från vänster, Henrik Almkvist, Kronprinsessan Victoria, Sanna Murray-Salander och Svante Norgren

Under invigning av Astrid-skulptur. Från vänster: Olle Nyman, barnbarn till Astrid Lindgren, Charlotte Elf, enhetschef Pedagogiskt Resurscentrum (PRC), Björn Zoëga, sjukhusdirektör, Sanna Murray-Salander, director, Henrik Almkvist från Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Svante Norgren, chef Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus, och Kronprinsessan Victoria.