Astrid Lindgrens Värld stödjer Stiftelsen och Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby har för nionde året i rad bjudit in minst 900 barn och föräldrar från Astrid Lindgrens Barnsjukhus den sista helgen i augusti. De bjuder på både bussresa, kost, logi, entré och underhållning. Läs gärna nedanstående brev från fd VDn Mikael Aherup och från en patientfamilj som var med på resan år 2009, samt en patientförälder som var med år 2015.

Hej Sanna TACK för att vi får förtroendet att genomföra den här helgen med Era patienter. Här nedan har jag kopierat in ett mail som kom direkt till oss redan igår kväll. När man får ett mail som detta blir man fullständigt tårögd, varm i hjärtat och känner en enorm stolthet över vårt företag och det arbete vi gör på många olika sätt för att glädja barn som har det svårt och deras familjer, ett sånt här mail gör att det är värt ALLT arbete och ALLA kostnader för att genomföra ett sånt här arrangemang, det här är precis det vi vill uppnå. 
Önskar Dig en härlig höst.

Med vänlig hälsning 
Mikael Ahlerup 
Vd 
Astrid Lindgrens Värld AB

"Hej alla ni på Astrid Lindgrens Värld som gett oss en så fin helg! Vi är en familj som fick erbjudandet att åka ner till ALV i egenskap av hårt prövade stammisar på barnsjukhuset med samma namn. Och vi är så tacksamma för denna gåva som ni gett oss. Vi fick en riktigt fin helg, blev positivt överraskade hur stort och spännande det är hos er och hur roligt våra barn hade det. Det senaste året har varit präglad av fruktansvärt mycket sjukhus, oro och smärta. För oss alla fem i familjen. Vår lille son insjuknade ett år ung i en ággressiv hjärntumör- Tre hjärnoperationer senare,strålning och annat jobbigt har följt, kanske är detta hans sista sommar, kanske inte. Hur som helst, Philip lider mest, men även små bröderna idag fem och sex år har haft en annolunda tillvaro där allt kretsat kring lillebror. Semester på vanligt vis har inte varit möjligt. Det var skönt att få komma ner, lille Phlip mådde tillräckligt bra och vi kunde njuta av vår tillvaro med lagad mat och boende ordnat. Philips favorit var de små husen, fantastiskt att få se honom gå ut och in i husen, tack för omtanken som sträckte sig även till frukt på bussresan och överraskningspåsarna! Många tack från oss mamma Anna, Ruben 6 år, Emanuel 5 och Philip 2, samt mormor Irma"

"Hej! Min son Oliver blev inbjuden till Astrid Lindgrens Värld. Jag ville bara skriva och tacka så oerhört mycket. Det var helt fantastiskt! Det var första gången vi var där och vi älskade det, parken är så vacker, personalen fanatastisk, trevliga och service-minded och alla teatrar var i toppklass. Vi hade två underbara dagar i parken och allt var bara helt perfekt, parken, boendet, maten, uppträdande, bemötande, lagom med folk, fint väder, alla ställen för lek, mötena med Pippi och alla andra, rutschkanorna... Vi verkligen njöt! Tack än en gång för denna minnesvärda helg!!!!

Med vänlig hälsning, Christine Pagmar, Oliver's mamma"

Astrid Lindgrens Värld på Scandics årliga Påskfest
Pippi och andra karaktärer från Astrid Lindgrens Värld har också varit med och firat  påsk i många år på Scandic Sergel Plaza hotell, tillsammans med barn, syskon och föräldrar från Astrid Lindgrens Barnsjukhus.
Självklart har karaktärerna också varit med varje år på Pippi-dagen, både på Skansen och på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna.

Astrid Lindgrens födelsedag
På Astrid Lindgrens födelsedag den 14 november har vi i många år firat med Pippi, Kling och Klang, Fröken Prysselius, Karlsson på Taket , Paradis Oskar med flera från Astrid Lindgrens Värld. Marie och Dhani från A Teens har också hälsat på barnen, skrivit autografer och delat ut CD-skivor. År 2015 tjuvstartade vi en dag och firade Astrids 108-årsdag den 13 november på Lekterapin och år 2016 firades hennes 109-årsdag lite mer blygsamt i samband med flytten till ALB Nya Karolinska.